Яценюк доручив негайно розібратися з віяловими відключеннями електрики

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення міністерству невідкладно вжити заходів по зменшенню віялових відключень електроенергії

Про це йшлося у зверненні прем’єр-міністра, яке наживо транслювало Еспресо.TV.

Зокрема,  голова уряду підкреслив, що причини віялових відключень – це в першу чергу "заблоковані постачання вугілля, яке придбано, як з Росії, так і заблоковане українське вугілля, яке зараз знаходиться на територіях, що тимчасово підконтрольні російським терористам". 

"Загалом на територіях українських Донецька і Луганська вже накопилося 3 млн. тонн нашого вугілля, яке російські терористи не дають нам вивезти", - додав Яценюк. 

"Я дав доручення Міністерству чітко і щоденно інформувати народ України про те, коли на яких територіях і на скільки буде відключатися електрична енергія. Щодо заходів, то я зроблю все можливе для того, щоб до Нового року принаймні зменшити кількість віялових відключень. Ситуація складна, у нас на енергетичному ринку введений надзвичайний стан, є технічні проблеми по цілому ряду блоків, проте основна причина – це заблоковане постачання вугілля з наших територій і по імпорту", - зазначив Яценюк.

"Я дав доручення персонально міністру невідкладно вжити заходів по зменшенню віялових відключень по забезпеченню закупівлі електроенергії на прозорих умовах і без посередників. Де ціна рівна або нижча ніж на українському  ринку - будь ласка завозьте. В тому числі вжити заходів до рівноцінного відключення і всіх територій України, які навіть тимчасово не підконтрольні українській владі.  Всі повинні бути в рівних умовах", - підсумував Яценюк.