ЄС підтримав реформи в Україні та посилив санкції щодо окупованого Криму

Європейський Союз продовжить політику на підтримку процесу реформ в Україні, готовий здійснити подальші кроки для урегулювання ситуації на сході України та посилив режим санкцій проти економіки окупованого Росією Криму

Про це йдеться в ухвалених у четвер висновках Європейської ради по Україні, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Європейська рада поздоровляє Україну і її новий уряд та вітає його рішучість у проведенні політичних і економічних реформ. У контексті виділеного Єврокомісією у грудні другого траншу у 500 млн євро макрофінансової допомоги, ЄС, країни-члени спільно з іншими донорами готові до подальшого сприяння та підтримці процесу реформ в Україні на умовах, визначених МВФ", - заявили європейські лідери.

Європейська рада констатувала, що ситуація у східній України продовжує викликати сильне занепокоєння.

"Політика ЄС із невизнання нелегальної анексії Криму і Севастополя набула подальшого посилення сьогодні, і ЄС продовжить цей курс. Європейська рада готова здійснити подальші кроки, якщо виникне така необхідність. Усі сторони повинні повною мірою долучитися до імплементації мінських домовленостей", - йдеться у документі.