ЮНІСЕФ закликав донорів виділити $32 млн для розширення гуманітарної допомоги Донбасу

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) потрібує $32,4 млн, щоб розширити свої гуманітарні операції на сході України

Фонд звернувся із закликом до донорів в екстреному порядку надати кошти на допомогу понад 600 тисячам постраждалих від конфлікту на сході України дітям, передає Еспресо.TV з посиланням на сайт ЮНІСЕФ.

ЮНІСЕФ потрібує 32,4 млн, щоб розширити свої гуманітарні операції на сході України. За даними організації, 225 тисяч дітей потребують шкільне приладдя для навчання, 100 тисячам потрібна психологічна допомога, а уряд України попросив провести вакцинацію від поліомієліту. Крім того, 250 тисяч дітей і жінок у зоні конфлікту потребують питної води та предметів особистої гігієни. Закінчується перша чверть шкільного року, проте багато з переміщених дітей так і не потрапили до школи.

"ЮНІСЕФ дуже вдячний за внески, які вже були надані деякими донорами. Ми також закликаємо усіх підтримати ЮНІСЕФ та наших партнерів, щоби розширити гуманітарну допомогу аби покрити термінові потреби дітей, особливо тепер, коли зима та холод загострюють ситуацію", - сказала Марі-П’єр Пуар’є.

Крім того, вона повідомила, що через конфлікт в Україні 147 шкіл залишаються зачиненими в частинах Донецької області, де ведуться бойові дії. Через це близько 50 тисяч дітей не мають доступу до навчання з 1 вересня.
Деякі школи зруйновано повністю, в той час як інші залишаються зачиненими через питання безпеки. На територіях, які знаходяться під контролем українського уряду, 187 освітніх закладів є повністю або частково пошкодженими.

В цілому, за оцінками ЮНІСЕФ, від кризи на сході України так чи інакше постраждали близько 1,7 млн дітей.

Нагадаємо, вчора Петро Порошенко призначив Миколу Кулеба уповноваженим Президента з прав дитини.

Наприкінці листопада повідомлялося, що в Україні налічується 127 тисяч внутрішньо переміщених дітей.