Композитор Сильвестров: Гімн Росії весь в крові

З музичної точки зору гімн України дуже мелодійний, в ньому немає злості, а гімн СРСР, який зараз є гімном Росії, весь просякнутий кров'ю

Про це в ефірі програми Еспресо.TV "Вечір з Миколою Княжицьким" заявив український композитор Валентин Сильвестров.

"Тут така річ, пов'язана з нахабною тезою, що тут фашисти, мовляв, перемогли на Майдані і так далі. Адже на Майдані співався гімн України. Адже з музичної точки зору - цей гімн дуже мелодійний, в ньому немає злості, навіть ворогів ласкаво називають: "згинуть наші воріженьки". Оскільки склав церковний композитор Вербицький на слова Чубинського, так от в цьому тексті... як правило гімн йде: один склад на один звук, а тут розспів "Ще не вмеееерла", а це ознака "Алілуйя", тобто цей гімн має ознаки церковної музики, літургійної музики. І що, фашисти таке співають? Представники церкви стояли на Майдані. І що, ось це фашисти?" – заявив Сильвестров.

"У той час, як гімн Росії, він написаний був Александровим, він талановитий військовий диригент і це з точки зору музики, досить добре. Але там слова поганять... По перше, він як марш трошки агресивний, але він талановито зроблений, але слова вдумайтеся: "Союз нерушимый республик свободных". Як це? А потім: "нас вырастил Сталин" - це що свиноферма якась? Або дитячий садок? Що це таке? Це народ холуїв? Це гімн, де слова поганять цю музику. І він повернув цей гімн і повернув атрибути двоголового орла, ну так поверни той гімн "Боже царя храни". Так ні, повернули цей гімн, а на цьому гімні наліплено крові багато як захисників, так і жертв, весь він в крові, цей гімн", - заявив Сильвестров.