США ввели нові санкції проти бізнесу в окупованому Криму

Барак Обама заборонив ввіз і вивіз із Криму товарів і технологій, інвестиції в регіон, будь-які угоди з фігурантами списку санкцій

США ввели нові санкції проти бізнесу в окупованому Криму. Про це йдеться в указі, підписаному 19 грудня президентом США Бараком Обамою, передає Еспресо.TV

Указ забороняє інвестиції в регіоні з боку громадян США, ввезення з Криму в США будь-яких товарів і технологій, експорт або реекспорт з США в Крим будь-яких товарів або технологій із США.

Також забороняється надання дозволу, фінансування або сприяння угодам з фігурантами списку санкцій.

Указ надає право міністру фінансів накладати санкції на осіб і компанії, що працюють в Криму.

"Новий указ призначений для того, щоб дати зрозуміти американським корпораціям, які ведуть бізнес в регіоні та підтверджує, що Сполучені Штати не змиряться з російською окупацією і спробою анексії Криму", - заявив Обама, повідомляє Reuters.

Як відомо, президент США Барак Обама підписав "Акт на підтримку свободи в Україні", який уповноважує його ввести нові санкції проти РФ.

Зазначимо, 11 грудня Сенат США ухвалив закон про визнання України особливим партнером США поза блоком НАТО. Наступного дня Палата представників США також одноголосно підтримала цей закон. 

Своєю чергою, МЗС Росії заявляє, що на "антиросійський "Акт підтримки свободи України" вони готують сувору відповідь.

19 грудня на конференції у Білому Домі Барак Обама заявив, що США очолили міжнародні зусилля, щоб втримати агресію Росії в Україні.