Сильвестров: Російські митці залякані та заражені бацилою неправди

Багато хто з російських творчих людей, що підтримують Володимира Путіна, заразилися бацилою неправди

Про це в ефірі програми "Вечір з Миколою Княжицьким" заявив український композитор Валентин Сильвестров

"Ну це пушкінське взагалі - генії і лиходійство не сумісні, як в "Моцарті і Сальєрі". І звичайно ж, тут є таке відчуття, що іноді художник впадає в лиходійство не з причини того, що він злодій, він зайнятий творчим процесом... якось він не цікавиться політикою, бо творча праця, зокрема композитора, музиканта, - це дуже важка справа, це потрібно зосередитися. І він отримує якусь помилкову інформацію, бацилу, як хвороба і він може опинитися не в тих рядах, підтримувати неправду", - зазначив Сильвестров.

"Зараз ось для мене важливий приклад: Софія Губайдуліна - вона чудовий композитор, терпіла від кадебістів в Москві і вона зараз жаліє Росію, що Росія захищається і Путін, хоч вона знає, що він кадебіст, але холодна голова і він, як би, хоче миру і добра. Але це ж ясно, що не тому вона підтримує, що вона підлість хоче зробити, вона просто не має інформації цієї. Інтернету у неї немає, вона живе в певному режимі, до телефону не підходить і власне кажучи, вона ж в Німеччині живе. Ну така бацила потрапила і їй повинні друзі пояснити, що це все навпаки, що вона говорить", - додав він.

За словами Сильвестрова, є відчуття, "що там вони залякані. Але вони в розмові кажуть, що б я не думав, що тут всі підтримують Путіна, що тут багато людей, інтелігентів, які не є прихильниками режиму. Що це брехня, що його підтримують 80% людей".