У Росії заблокували "Фейсбук" організаторів акції на підтримку опозоциціонера Навального

Російська федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) заблокувала доступ до сторінки у "Фейсбуці" організаторів акції на підтримку лідера опозиції Олексія Навального

Речник Роскомнагляду Вадим Ампелонський заявив, що сторінка була заблокована 20 грудня в Росії через запит Генерального прокурора Росії, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

Донедавна близько 12 тисяч користувачів на згаданій сторінці підтвердили свою участь в акції на підтримку Навального 15 січня на Манежній площі Москви.

Як пише організатор акції Леонід Волков у "Твіттері", сторінка не відкривається тільки на території Росії.

Олексія Навального і його брата звинувачують у розкраданні майже 30 млн. рублів у компанії "Ів Роше". Прокуратура попросила суд Москви засудити Навального до 10 років тюремного ув'язнення, а його брата – до восьми. Прихильники й адвокати братів Навальних вважають їх переслідування політично мотивованим. Олексій Навальний перебуває під домашнім арештом, його брат - під підпискою про невиїзд. Напередодні суд продовжив термін домашнього арешту Навального до 15 лютого, пом’якшивши його умови.