Цукерберг: у "Фейсбуку" не буде кнопки "Не подобається"

Глава компанії "Фейсбук" Марк Цукерберг висловився проти появи серед інструментів спілкування в соціальній мережі кнопки "Не подобається" (Dislike)

Про це він заявив у штаб-квартирі компанії в місті Менло-Парк (штат Каліфорнія), пише ТАСС, передає Еспресо.TV

"Дуже часто люди діляться сумними речами або ж тим, що зачіпає культури різних країн, соціальне життя", - зауважив він. Надання панелі з "емоційними кнопками" співчуття чи подиву, можливо, за його словами, буде корисним для тих, хто не має наміру писати безліч коментарів, але хотів би позначити участь у житті друзів.

"Багато говорять про необхідність появи кнопки" Не подобається ", - зауважив Цукерберг. - Ми розмірковували на цю тему. Люди хочуть отримати можливість говорити про те, що деякі речі нехороші, проте ми не думаємо, що це привнесе щось позитивне". "Ми не будемо створювати її, - підкреслив він. - Я не вважаю, що "Фейсбук" потребує шкалу градації постів" Подобається "або" Не подобається ", і я не думаю, що кнопка" Не подобається "представляє якусь цінність або принесе користь спільноті мережі ".

"Ви завжди можете залишити коментарі під будь-яким постом", - вказав він.

У грудні 2013 повідомлялося, що в "Фейсбук"може з'явитися кнопка "Співпереживання". За даними соцмережі, тільки 30% користувачів "Фейсбук" проявляють активність, пишуть коментарі і публікують фотографії, більша частина аудиторії обмежується читанням і проставленням "лайків".