Дніпропетровщину закрили для проїзду недержавної гумдопомоги

Жодні колони з гуманітарною допомогою, зокрема фонду Ріната Ахметова, більше не будуть пропускати територією Дніпропетровської області

Таке рішення було ухвалено на рівні регіону під час наради при ГУ МВС на Дніпропетровщині, повідомляє Hromadske TV.

"На нараді було ухвалено рішення більше не пропускати жодні гуманітарні вантажі на території, підконтрольні бойовикам до того, як буде забезпечений контроль їх доставки з боку міжнародних організацій, а також пред’явлено звітність "за кожен кілограм" розданої гуманітарки", - йдеться у повідомленні.

Наразі рішення ухвалено на рівні області, проте невдовзі такі самі наради мають пройти в Запоріжжі та Харкові.

"Також на нараду було запрошено членів фонду Ріната Ахметова, проте вони проігнорували захід", - зазначено у повідомленні.

Нарада відбулася за участі народного депутата Юрія Берези, який є екс-комбатом "Дніпро - 1", чинного командира полку, представників батальйону "Донбас" та ОБСЄ.

Разом з тим у полку "Дніпро - 1" підкреслили, що за весь час роботи на непідконтрольних Україні територіях, фонд Ахметова жодного разу не допоміг полоненим військовим.

Нагадаємо, понад 20 вантажівок гуманітарного конвою утримувались на одному з блокпостів української армії в декількох десятках кілометрах від Донецька. Народний депутат Володимир Парасюк, який брав участь у затриманні вантажу, повідомив, що зупинені біля Лисичанська фури, що нібито везуть на окуповану терористами територію гуманітарну допомогу від створеного Рінатом Ахметовим штабу, набиті алкоголем і цигарками. Пізніше Єгор Соболєв та Семен Семенченко спростували цю заяву, сказавши, що вантажівки з горілкою і цигарками не належать до гуманітарної допомоги, яку надсилає фонд. За їх словами у вантажівках були крупи та соки, які потім потрапляють до прилавків супермаркетів "Брусничка", що належать Ахметову. Після ретельної перевірки вантаж таки пропустили до окупованих територій.

Читайте також - Семенченко і Соболєв пишуть закон про заборону торгівлі з окупованими територіями.