Медведєв підписав указ про надання держдопомоги "ДНР" та "ЛНР"

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав розпорядження про створення урядової комісії для надання гуманітарної допомоги постраждалим територіям південного сходу України

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням ан "Фнтерфакс", передає Еспресо.TV

Згідно з документом, комісія утворена "у зв'язку з гуманітарною ситуацією в південно-східних районах Донецької та Луганської областей України і масовими зверненнями громадян та організацій про надання гуманітарної допомоги постраждалим територіям".

Головою комісії призначено заступника міністра економічного розвитку, до складу комісії включено представників міністерств і відомств.

Також, згідно з розпорядженням, уряд Ростовської області має сприяти розміщенню та роботі Комісії на території Ростовської області.

Нагадаємо, сьогодні колона МНС Росії з гуманітарною допомогою для Донбасу перетнула державний кордон з Україною і прибула на Донбас.

Доставка вантажу здійснюється двома колонами - близько 90 автомобілів попрямувала в Донецьк, приблизно стільки ж вирушила до Луганська.

За словами російської сторони в вантажівках окрім гуманітариного грузу, знаходяться новорічні подарунки для дітей. На пакунках значиться "Акція "Ялинка в Новоросію".

Нагадаємо, Росія всупереч всім міжнародним нормам і законам регулярно порушує кордон України так званими "гумконвоями" з невідомим вмістом. За даними РНБО, вантажівки везуть матеріально-технічну допомогу терористам. Радбез зазначає різку активізацію банд терористів після прибуття в Донбас так званої гуманітарної допомоги з Росії.

13 грудня дев'ятий російський "гумконвой" прибув у Донецьк і Луганськ. Близько 80 вантажівок з 800 т вантажу було доставлено в Луганськ і близько 50 машин з 400 т вантажу - в Донецьк. За даними ОБСЄ, "гумконвой" складався з вантажівок і бензовозів.