Реформи – наш останній шанс, - прем’єр-міністр

Прем’єр-міністр України Арсенії Яценюк заявив, що вступ до ЄС "залишається найбільшою мрією України", а "серйозні реформи – останній шанс" для Києва

Про це глава українського уряду сказав в інтерв’ю німецькому журналу Der Spiegel, повідомляє  Еспресо.TV з посиланням на DW.

"І ми знаємо, що для цього (вступу до ЄС, – Ред.), звісно, потрібні успішні реформи в Україні, навіть якщо вони болючі", - зазначив Яценюк.

За його словами, "найбільший козир" у цьому процесі – це українська молодь, яка хоче до Європи.

Яценюк також  відзначив те, що США та Євросоюз продемонстрували велику міру згуртованості в політиці щодо Кремля, зокрема, запровадження санкцій.

На думку глави українського уряду, "Захід робить, що може" в цій ситуації, зважаючи на "обмежене поле для маневрів стосовно Путіна".

"Він (Путін, – Ред.) думав, що зможе розколоти ЄС, але ЄС навпаки запровадив і посилив санкції", - підкреслив Яценюк.

Також, прем’єр-міністр України зазначив, що країна потребує більшої фінансової допомоги від Заходу, а "поставки зброї мають для Києва центральне значення".

На зауваження журналістів, що в НАТО "чітко сказали, що військового розв'язання" конфлікт на Донбасі мати не може, глава українського уряду відповів,що зброя потрібна Україні для того, "аби уникнути подальшої агресії Росії".

Він також заперечив, що Київ нібито відмовився від Донбасу, припинивши виплату пенсій та зарплат бюджетникам у регіоні.

"Ми й досі забезпечуємо регіон газом та електроенергією. Це коштує нам 200 мільйонів доларів США на місяць. А той, хто зареєструється, може отримувати свої гроші на інших територіях", - наголосив прем’єр.

Нагадаємо, днями прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк порівняв агресивну політику президента Росії Володимира Путіна з "наркоманією".