У Швейцарії у віці 80 років помер австрійський співак і композитор Удо Юргенс

Музикант помер від серцевої недостатності в лікарні

У Швейцарії в комуні Мюнстерлінген (кантон Тургау) в неділю у віці 80 років помер відомий австрійський співак і композитор Удо Юргенс. Про це у своєму "Фейсбуці" повідомила кінокритик Стелла Кломінська, передає Еспресо.TV

За її словами, представник музиканта повідомив, що Юргенс раптово знепритомнів під час прогулянки і, незважаючи на зусилля лікарів, помер від серцевої недостатності в лікарні.

За всю творчу діяльність австрієць записав 900 пісень і випустив 50 альбомів. Юргенс вважається одним із знакових музикантів німецькомовної естради другої половини ХХ століття. Його композиції сьогодні часто можна почути на німецькомовних радіостанціях. Найпопулярнішими є сингл "Aber bitte mit Sahne" ("Тільки, будь ласка, з кремом"), а також пісні "Siebzehn Jahr, blondes Haar" ("Сімнадцять років, блондинка"), "Zeig mir den Platz an der Sonne" ("Покажи мені місце під сонцем").

У 1966 році він з піснею "Merci Chrie" став першим переможцем від Австрії на пісенному конкурсі Євробачення.
Юргенс народився 30 вересня 1934 в австрійському Клагенфурті, куди сім'я його батька з початком Першої світової війни була змушена переїхати з дореволюційної Росії. Дідусь Удо - Генріх Бокельманн працював директором банку в Москві, де пізніше народився батько співака Рудольф Бокельманн.

Відео: escbelgium3 | 1956 - 1979