Від уряду до конкурсної комісії Національного Антикорупційного бюро увійшли два юристи і журналіст

Кабмін затвердив членами конкурсної комісії з обрання голови Національного антикорупційного бюро правозахисника Йосифа Зісельса, доктора юридичних наук Олександру Яновську та журналіста Юрія Бутусова

Рішення про це було ухвалене на засіданні Кабміну в неділю, 21 грудня, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Урядовий портал.

"На виконання закону "Про Національне антикорупційне бюро України" Кабінет Міністрів України затвердив членами комісії з проведення конкурсу на заняття посади директора НАБ наступних осіб: Йосифа Зісельса, Олександру Яновську та Юрія Бутусова", - йдеться в повідомленні.

Йосиф Зісельс – відомий правозахисник, в радянські часи – учасник правозахисних рухів, член Української Гельсинської групи.

Олександра Яновська – професор кафедри правосуддя Київського національного університету ім.Тараса Шевченка, доктор юридичних наук, суддя ad hoc Європейського суду з прав людини.

Юрій Бутусов – журналіст, автор резонансних матеріалів про корупцію та журналістських розслідувань, головний редактор сайту "Цензор.НЕТ".

Нагадаємо, ранком стало відомо, що президент України Петро Порошенко своїм указом призначив трьох членів конкурсної комісії Національного Антикорупційного бюро. Ними стали визнані правозахисники Рефат Чубаров, Євген Захаров та історик Ярослав Грицак.