Воїни привезли до малечі Слов'янська солодощі і гуманітарну допомогу

Військовослужбовці Збройних Сил України продовжують опікуватися дітьми з Центру соціально-психологічної реабілітації дітей в місті Слов’янську

Про це повідомляє прес-центр АТО, передає Еспресо.TV.

Офіцери групи координації цивільно-військового співробітництва відвідали дітлахів, подарували їм солодощі, а також передали для потреб Центру адресний благодійний гуманітарний вантаж, зібраний школярами та педагогами загальноосвітньої середньої школи №92 імені Івана Франка, що у місті Києві.

"Декілька тижнів тому за ініціативи керівництва прес-центру АТО був організований скайп-зв'язок між школярами та вихованцями закладу", — повідомив керівник групи координації цивільно-військового співробітництва полковник Олександр Житник. Він додав: "Цей захід став своєрідним мостиком, який миттєво об’єднав столичних дітлахів з малечою міста Слов’янська".

Спілкування з однолітками настільки схвилювало школярів київської середньої школи №92, що вони вирішили зібрати та відправити своїм маленьким співгромадянам у Донецьку область іграшки, книжки, одяг, солодкі сюрпризи, продукти харчування тощо. Для доставки цього важливого вантажу до пункту призначення офіцерами групи було скоординовано роботу з керівництвом благодійного фонду "Підтримай армію України".

Військовослужбовці з доброю місією завітали до Центру та передали подарунки від столичних дітей вихованцям Центру. 

"Ми звертаємо особливу увагу та намагаємося надати усю необхідну допомогу закладам, де перебувають хворі діти, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти-сироти", — зазначив полковник Олександр Житник.

У Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей в Слов’янську зараз виховується вісімнадцять хлопчиків та дівчат віком від трьох років. Діти дуже тепло зустріли військових, охоче спілкувались, розповідали вірші та фотографувалися з ними на згадку. 

Наприкінці зустрічі вихователі подякували військовослужбовцям за подарунки, людяність та небайдужість до подальшої долі маленьких українців.