Білорусь припинила транзит електроніки з Калінінграда, який вважає "сірою схемою"

Білорусь перекрила транзит до Росії електроніки з Калінінградської області

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерела GS Group і заводу електроніки «Телебалт».

Обидві компанії виробляють продукцію в Калінінградській області і доставляють її в інші російські міста автомобільним транспортом транзитом через Білорусію.

«Керівництво компанії не отримувало ніяких повідомлень від представників митної служби Білорусі, машини просто перестали пускати через кордон, ніяких причин відмови у пропуску не називалася», - пояснив директор з маркетингу російського холдингу GS Group Андрій Безруков.

Безруков підкреслив, що дії митних органів Білорусі не можуть бути пов'язані з виплатою митних зборів, оскільки вони сплачуються у встановленому порядку.

Нагадаємо, нещодавно у Білорусі скаржились, що "сірі схеми" ввезення в Росію побутової техніки та електроніки через Калінінградську область завдали білоруським виробникам збитків майже на $ 500 млн.

Згідно з даними митної статистики, за січень-жовтень 2014 через білоруський кордон з Калінінградської області на континентальну територію Росії було ввезено понад 2 млн. телевізорів і 1 млн. мікрохвильовок. Сумарний обсяг транзитних поставок тільки телевізорів і мікрохвильовок перевищив 18 млрд. російських руб., або $ 486 млн.