Київські студенти протестували проти подорожчання проїзду

Під КМДА близько 50 студентів провели акцію проти можливого скасування студентських проїзних

Студенти київських вишів прийшли під стіни КМДА з протестними плакатами та гаслами "5 гривень за проїзд – стипендію з’їсть", "Доступний транспорт – усім і кожному", "Хай оплачує еліта транспорт і освіту". Про це повідомляє СоцПортал.

Організатором акції виступила студентська профспілка "Пряма Дія". Як стверджують учасники, громадське обговорення нових тарифів неможливе до запровадження "відкритої бухгалтерії" за прикладом міністерства освіти: щоденної он-лайн звітності про доходи й витрати транспортних підприємств.

Фото: СоцПортал

Вони вважають, що підвищення проїзду неприпустиме без вичерпання альтернативних засобів фінансування громадського транспорту: прогресивного оподаткування найбагатших громадян, зокрема, власників дорогих авто. Більш того, на їхню думку, справедливе оподаткування і викорінення корупції зробить можливим запровадження безоплатного громадського транспорту.

Після завершення мітингу кількадесят студентів оголосили  флешмоб #metro_jump_challenge і з гаслом "Хто не скаче, той – буржуй" перестрибнули через турнікети метро "Хрещатик".

У ході акції вони також заявили про те, що висловлюють солідарність зі страйкаюучими працівниками "Київпастрансу" та наголосили на необхідності опиратися скасуванню стипендій та монетизації пільг.