Медведєв назвав Україну потенційним військовим супротивником Росії

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що Росія відреагує на відмову України від позаблокового статусу

Про це він написав сьогодні на своїй сторінці у "Фейсбуці", передає Еспресо.ТV.

"Президент США підписав антиросійський закон, що дає право використовувати санкції проти нашої країни в будь-який час будь-якому американському президенту. Як і у випадку з законом Джексона-Веніка, наші відносини з Америкою будуть отруєні на десятиліття", - заявив він.

"Президент України направив до Верховної Ради законопроект про відмову від позаблокового статусу своєї держави. По суті - заявку на вступ до НАТО, перетворивши Україну на потенційного військового супротивника Росії. Обидва цих рішення будуть мати вкрай негативні наслідки. І нашій країні доведеться реагувати на них", - написав Медведєв.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко вніс на розгляд парламенту законопроект про скасування позаблокового статусу України і звернувся до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана із проханням забезпечити першочерговий розгляд цього документу.

Водночас, президент США Барак Обама підписав "Акт на підтримку свободи в Україні", який уповноважує його ввести нові санкції проти РФ. Зокрема, США вже ввели нові санкції проти бізнесу в окупованому Криму.