МЗС вкотре закликає звільнити Савченко

Міністерство закордонних справ закликає звільнити з під варти народну депутатку Надію Савченко та всіх громадян України, які незаконно утримують Російською Федерацією

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу МЗС.

"Міністерство закордонних справ України вчергове висловлює глибоке занепокоєння розвитком ситуації довкола громадянки України, народного депутата України VIII скликання Надії Савченко, яка продовжує голодування на знак протесту проти її незаконного утримання в Російській Федерації.

Незважаючи на погіршення стану її здоров’я, зібрані захистом докази, що підтверджують непричетність Надії Савченко до інкримінованих їй дій, а також домовленості про звільнення усіх незаконно утримуваних осіб, 22 грудня 2014 року російська сторона залишила без змін своє рішення щодо подальшого утримання українки під вартою.

У цьому зв’язку українська сторона повторює вимогу щодо звільнення Надії Савченко та усіх інших громадян України, які незаконно утримуються на території Російської Федерації", - йдеться у заяві відомства.

Нагадаємо, що сьогодні, 22 грудня, Московський міський суд залишив під вартою українську льотчицю і народного депутата Надію Савченко.

Під час засідання Савченко заявила, що є військовополоненою і заявила, що продовжить голодування через ігнорування її прохань про надання медичної допомоги.

Захист Савченко запропонував відпустити її під домашній арешт під заставу в 1 млн рублів, однак слідство, у свою чергу, заявило, що має докази причетності льотчиці до вбивства російських журналістів.