На Київщині схопили трьох невідомих, які кинули гранату у працівників ДАІ

Сьогодні вранці близько 11 години, у місті Біла Церква, на трасі "Київ-Одеса" троє чоловіків намагалися підірвати ДАІшників

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ГУ МВС в Київській області.

За даними міліції, на контрольно-пропускному пункті Державтоінспекції працівники ДАІ зупинили для перевірки легковий автомобіль, в якому знаходились троє чоловіків.

"Поведінка чоловіків інспекторові здалася підозрілою, а документи виявилися підробленими. Правоохоронці вирішили обстежити авто, на що водій кинув у бік міліціонерів гранату та почав тікати", - розповіли в міліції.

Внаслідок вибуху ніхто не постраждав. Працівники ДАШ кинулися переслідувати зловмисників на автомобілі.

"За сім кілометрів, коли на одному з поворотів втікач не справився з керуванням та з’їхав у кювет, працівники міліції затримали двох пасажирів. Водію ж вдалося втекти та за дві години дільничні інспектори затримали його в одному з сараїв села, що розташоване поблизу", - повідомили в МВС.

Як з`ясувалося, pловмисниками виявилися уродженець Черкаської області, який перебував з 2007 року у розшуку за розбій, мешканець Rіровоградської області та чоловік вірменської національності.

Було встановлено, що цієї ночі затримані в місті Умань пограбували магазин, з якого викрали 5 телевізорів та іншу техніку, яку і було виявлено у їхньому авто.

 Наразі підозрювані доставлені до Білоцерківського міськвідділу міліції, де вони дають свідчення.

 За даним фактом відкриті кримінальні провадження за статтями 348 (посягання на працівника правоохоронних органів) та 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Досудове слідство триває. Правоохоронці перевіряють причетність затриманих до скоєння інших злочинів.