Нафта Brent впала нижче $ 60 за барель

Нафта марки Brent знову впала нижче 60 доларів після короткочасного зростання

Це сталося через побоювання, що члени ОПЕК стануть нарощувати обсяги видобутку, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс".

Лютневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 18:34 за Києвом подешевшали до 59,94 доларів за барель.

Ціна ф'ючерса на нафту BRENT на лютий на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася до 55,90 доларів за барель.

Долар до російського рубля подорожчав до 56 руб./долар.

Саудівська Аравія збереже видобуток на поточному рівні 9,7 млн барелів на добу, "якщо тільки не з'явиться новий клієнт - в такому випадку ми можемо її підвищити", заявив міністр нафти Саудівської Аравії Алі ібн Ібрагім ан-Нуайме в інтерв'ю газеті al Hayat.

Крім того, глава міністерства нафтової промисловості Іраку, іншого великого виробника в ОПЕК, Адель Абдул-Махді зазначив, що його країна прагне підвищити видобуток в наступному році до 4 млн б/з з поточного рівня в 3,35 млн б/с.

"В цілому нічого не змінилося, - сказав фондовий менеджер Tyche Capital Advisors Тарік Захір. - Саудити, як і раніше, повторюють, що не збираються скорочувати видобуток. Торги будуть лютими і волатильними".

 

Нагадаємо, країни Перської затоки не мають наміру скорочувати видобуток нафти. Міненерго Росії не виключає ризиків зниження видобутку нафти через падіння економіки.