Назарбаєв заявив про готовність долучитися до процесу мирного врегулювання ситуації на Донбасі

Президент Петро Порошенко зустрівся з президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим, який відвідує Україну з робочим візитом

Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави, передає Еспресо.TV.

Порошенко подякував Назарбаєву за його чітку позицію щодо незалежності і територіальної цілісності України.

"Я дуже вдячний за тверду і послідовну позицію на підтримку незалежності та територіальної цілісності України", – наголосив президент України.

В свою чергу президент Казахстану привітав Україну з успішно проведеними демократичними виборами і висловив готовність усіляко сприяти відновленню економічної співпраці між нашими країнами та пришвидшенню мирного процесу на Донбасі.

"Проведення успішних виборів і формування нового Уряду – це Ваш успіх, пане Президенте, і я Вас вітаю з цією перемогою", – наголосив він.

Назарбаєв підкреслив важливість дотримання Мінського формату і висловив готовність долучитися до процесу мирного врегулювання.

Сьогодні також відбудеться зустріч президентів у розширеному складі.

Читайте також: Про що Лукашенко та Назарбаєв просять Порошенка

Нагадаємо, раніше Назарбаєв заявив, що готовий надати свою підтримку у врегулюванні конфлікту на Донбасі, наголосивши, що однаково ставиться, як до України, так і до Росії.

"У нас немає конфлікту інтересів, я той, як називається чесний менеджер, який ніяку сторону не підтримує, нейтральний, який може якусь лепту внести. Це добра воля", - зазначив він.