Росіянам "порядок в державі" важливіший, ніж дотримання прав людини

Більшість росіян переконані, що в нинішній ситуації для країни важливіший "порядок в державі", а не дотримання прав людини

Про це свідчать результати опитування, проведеного "Левада-Центром" 21-24 листопада, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс".

Важливість "порядку в державі" відзначили 62% опитаних, за права людини висловилися лише 29% респондентів.

Рік тому ці показники були на рівні 55% і 38% відповідно.

Говорячи про найбільш важливі права людини, росіяни поставили на перше місце право на життя (65%), а також право на безкоштовну освіту, медичну допомогу, на забезпечення в старості і хвороби (64%).

Не менш важливим для респондентів є недоторканність особистого життя, житла (50%), право на добре оплачувану роботу за фахом (43%), право володіти власністю (39%).

Також росіяни вказали на свободу слова (30%), право на гарантований державою "прожитковий мінімум" (27%), на свободу віросповідання (22%), право на отримання інформації (20%), право обирати своїх представників до органів влади (19 %), право виїхати в іншу країну і повернутися (16%).

Для благополуччя народу, на думку росіян, необхідні як надійні, реально діючі закони (42%), так і гідні люди в керівництві країною (42%).

За даними соціологів, за рік дані показники помітно змінилися: у 2013 році про важливість законів говорили 62% опитаних, а 32% вказали на грамотних керівників.