СБУ затримала диверсанта, який готував вибухи в Одесі

Служба безпеки України затримала найманця російських спецслужб, який готував теракти в Одесі, в інших обласних центрах та збирався захопити адміністративні будівлі приморського міста

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу СБУ.

"Проти ночі на понеділок у ході складної спецоперації контррозвідка СБУ затримала громадянина України, 1961 р.н., – члена небезпечної диверсійної групи, що за завданням кураторів із ФСБ Росії готувала низку терактів у Одесі та одночасно у декількох обласних центрах.

Зі слів затриманого диверсанта, уродженця Чернігівщини, який постійно проживав у Іллічівську,  після організації вибухів група мала здійснити силове захоплення адміністративних будівель органів влади на території Одещини.

Під час обшуку у зловмисника співробітники СБУ вилучили цілий арсенал зброї: два ручні кулемети "MG-42", автомати АКМС, одну СВД, гвинтівку "ТОЗ-8", обріз мисливської рушниці, п'ять пристроїв безшумної стрільби, сигнальний пістолет та 5 тисяч набоїв різного калібру, а також 7 одиниць холодної зброї. Також у нього було знайдено велику кількість військової амуніції та спорядження.

За фактом підготовки до вчинення терористичного акту слідчим відділом УСБУ в Одеській області розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.14 та ч.2 ст.258 Кримінального кодексу України. Проводяться невідкладні слідчі дії", - йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Фото: СБУ.