Сім школярок в Боснії завагітніли після навчальної поїздки з класом

Тринадцятирічні та чотирнадцятирічні дівчата вирушили з класом на п’ятиденну поїздку до Сараєво, а повернулися вагітними

Школярі відвідували музеї та історичні пам’ятники. Те, що сталося після повернення дівчат зі шкільної поїздки, вразило всіх. Сім дівчат віком 13 та 14 років завагітніли після екскурсії, пише The Daily Mail.

28 дівчат поїхали від школи на освітню прогулянку до Сараєва, аби відвідати музеї та інші історичні цікавинки, але після повернення дівчата були вимушені призупинити відвідувати уроки.

Розгнівані батьки вимагають пояснень, чому дівчат ніхто не проконтролював. Ситуація, що трапилася, викликала загальнонаціональну дискусію про статеве виховання в Боснії, де кількість сексуально активних дівчат віком від 13 до 15 років значно збільшилася. Гінеколог Сенад Мехмедбасік з Сараєва каже, що ця тенденція викликає занепокоєння. "Це тенденція сьогоднішнього дня. Але ми не можемо і далі терпіти, що наші діти отримують інформацію про статеве життя не в школі, а на вулиці", - зазначив він.

Він додав, що освітні заклади та батьки мають відігравати більш активну роль у забезпеченні ефективного статевого виховання. Молоді дівчата в Боснії шукають поради в експертів в Інтернеті.

За минулий рік у Сараєво завагітніли 31 неповнолітня дівчина. Національний координатор з охорони репродуктивного здоров'я Сербської Республіки зазначив, що щороку все більше дівчат починають статеве життя вже у 13 та 14 років. Щодо ситуації зі школярками, які поїхали на екскурсію до Сараєва, тут винними він визнає не вчителів, а батьків.