КНДР погрожує напасти на США через кіберскандал

Адміністрація США розглядає питання щодо можливого включення КНДР до списку держав-спонсорів тероризму у зв'язку з кібератакою на компанію Sony Pictures, яку в США пов'язують з діяльністю північнокорейських хакерів

Про це на телеканалі CNN заявив президент США  Барак Обама, передає  Еспресо.TV з посиланням на "Голос Америки".

Він зазначив, що не вважає хакерську атаку актом агресії, але розглядає її як щось дуже до нього близьке і до того ж - як надзвичайно дорогий приклад кібервандалізму.

Однак офіційний Пхеньян заперечує свою причетність до хакерської атаки на комп'ютерну мережу Sony Pictures, публікацій електронних повідомлень непристойного змісту та інших особистих даних.

Хакери, які називають себе "хранителями світу", попередили, що "гірка доля" очікує кожного, хто відвідає публічний показ фільму "Інтерв'ю", в якому розповідається про те, як ЦРУ вербує двох журналістів, щоб убити північнокорейського лідера Кім Чен Ина.

У свою чергу, Національний комітет з оборони КНДР (Державний комітет оборони), очолюваний північнокорейським лідером Кім Чен Ином, заявив про готовність напасти на Білий дім, пише УНІАН з посиланням на The Guardian.

"1,2-мільйонна армія країни готова використовувати всі види озброєнь проти Білого дому, Пентагону і Сполучених Штатів в цілому", - йдеться в повідомленні.

Пхеньян також назвав США "вигрібною ямою тероризму" і засудив американського президента Обаму за слова про кібератаку північнокорейців на компанію Sony Pictures.

Нагадаємо, у листопаді цього року компанія Sony Pictures зазнала хакерської атаки, під час якої у неї було вкрадено безліч документів, творів, у тому числі сценарій нового фільму про Джеймса Бонда. 

Мережі кінотеатрів Regal Cinemas і AMC Theaters оголосили, що не будуть показувати фільм "Інтерв’ю", побоюючись хакерської атаки. Врешті-решт Sony скасувала показ цієї сатиричної комедії, запланований на 25 грудня.

Водночас влада КНДР неодноразово відкидала звинувачення в причетності до організації хакерської атаки.

Зазначимо, що "Інтерв’ю" — це комедія про двох невдах журналістів, завербованих ЦРУ для замаху на північнокорейського лідера Кім Чен Ина.