Таліби вкрали таджицьких прикордонників, які намагались вкрасти дров в Афганістані

На таджицько-афганському кордоні, в північній провінції Кундуз, бойовики руху Талібан викрали чотирьох прикордонників Пянджского прикордонного загону прикордонних військ Таджикистану

Інцидент стався в минулі вихідні, повідомляє ВВС.

Головне управління прикордонних військ Держкомітету національної безпеки Таджикистану (ДКНБ) проводить зараз спецоперацію зі звільнення прикордонників.

Військовослужбовців таджицьких прикордонних військ викрали в момент, коли ті займалися вирубкою дерев і збором дров на афганській території в повіті Імам-Сахіб.

Афганські поліцейські повідомляють, що таліби хочуть поміняти прикордонників на своїх прихильників, що містяться в таджицьких в'язницях.

У ДКНБ відмовилися від коментарів з приводу того, що робили таджицькі солдати на суміжній афганській території і для яких цілей займалися вирубкою дерев.

З настанням зимових холодів прикордонники, які проходять службу на дальніх заставах, стикаються з проблемою браку або майже повної відсутності електроенергії та для обігріву приміщень змушені шукати дрова. Частими є випадки, коли жителів прикордонних з Афганістаном таджицьких селищ або військовослужбовців викрадають через наркоборги.