У Львові презентували книгу про українських бійців в АТО

До нової книги "Вклоняємось доземно українському солдату" увійшло 68 історій про українських військових

Військові кореспонденти Західного регіонального медіа-центру і газети "Народна армія" видали книгу про бійців АТО, повідомляє Радіо Свобода.

Автори хочуть, щоб на історіях українських героїв виховувалося почуття патріотизму серед молоді, особливо школярів.

"Всі військові викладаються на сто відсотків, щоб закінчити для України з перемогою цю війну. Ця книжка є першою – документальною, покликана виховати патріотичне покоління, щоб діти зростали, розуміючи, в якій країні живуть. Потрібні художні книжки про реальних людей, яких так багато на фронті. Багато наших людей, які живуть далеко від фронту, не мають уяви, що там відбувається. Ця книжка покликана показати людям глибину подвигу", – каже один з авторів Володимир Скоростецький.

Фото: Радіо Свобода

У збірку історій увійшли також розповіді про тих воїнів, які загинули, але пам’ять про них залишилась. Костянтин Могилко загинув у літаку, врятувавши тисячі людей. Тарас Сенюк, золотий медаліст у школі, загинув під час виконання завдання від снайперської кулі. 23-річний сержант Євген Зеленський, Василь Вовк, Дмитро Шкарбун, інші бійці, які віддали життя за країну. 

Книжка про героїв лише початок, переконані його автори, які вважають, що нині це дуже потрібно. Українські бійці заслуговують на те, щоб про них знали, писали, знімали фільми. 

А ось для самих воїнів, коли мають вільну хвилину, найпопулярнішими на фронті є книжки німецького письменника Еріха-Марії Ремарка, який був на війні, писав про війну, шукав себе після війни.