У Москві розпочався суд над Савченко. Захист пропонує заставу в мільйон рублів

Сьогодні, 22 грудня, у Москві почався розгляд апеляції Надії Савченко на рішення про її арешт

Про це повідомляє "Грани.ru" із залу суду, передає Еспресо.TV.

На суд приїхала делегація українських нардепів від "Батьківщини", але саму льотчицю на суд не привезли.

Як повідомив адвокат Савченко Марк Фейгін, до матеріалів справи  додали звернення Верховної Ради України з вимогою звільнити Савченко.

Під час судового засідання Фейгін повідомив, що у затриманої почастішали головні болі, її навідує лікар. "Стан здоров`я в СІЗО погіршується. В СІЗО є лише терапевт", - сказав адвокат.

Він також повідомив, що Савченко продовжує голодування.

У зв’язку з цим захист Савченко пропонує відпустити її під домашній арешт під заставу в 1 млн рублів.

У свою чергу, слідчий заявив, що Савченко не має в Росії  житла, роботи, сім`ї, і вона "таким чином може продовжити свою кримінальну діяльність".

У відповідь на це Фейгін сказав: "Ми неодноразово пропонували заставу, домашній арешт в Москві. Якщо Савченко буде знаходитися в Москві без документів, вона не сховається".

Водночас сама Савченко по скайпу заявила, що на її четверте звернення до медчастини зі скаргою на отіт вуха. "Реакція була на третій день. У довідці написано, що я здорова, але в мене тільки сьогодні укол закінчуються", - сказала підслідна. 

Разом з тим, слідчий стверджує, що є докази причетності Савченко до злочину щодо російських журналістів, але захист поки з ними не ознайомлений. При цьому він не назвав номер сторінки справи, де є ці "докази".

Нагадаємо, 15 грудня Надія Савченко, яка утримується в московському СІЗО, оголосила голодування після того, як до неї відмовилися пустити лікаря-отоларинголога і не передавали ліки, придбані адвокатами.

16 грудня адвокат Марк Фейгін повідомив, що до Савченко допустили лікаря з департаменту охорони здоров'я Москви.

Згодом стало відомо, що українська льотчиця має намір продовжувати голодування мінімум до 22 грудня - на цю дату призначено засідання Московського міського суду.