Українська влада найме хакерів на роботу

Спецпідрозділ CERT-UA, який було віднесено до структури Держспецзв’язку, оголосив про пошук хакерів для роботи в державних відомствах

Відповідна вакансія з’явилася на сайті cert.gov.ua сьогодні, повідомляє Еспресо.TV.

"Виходячи з того, що основними напрямами діяльності підрозділу є реагування на інциденти інформаційної безпеки, а також оцінка стану захищеності державних інформаційних ресурсів та систем (тестування на проникнення, оцінка вразливостей, аудит інформаційної безпеки), саме з набору функціональних обов’язків і випливає потреба в конкретних навичках і практичних вміннях кандидата", - йдеться у повідомленні.

Зарплата  - від 2,5 тис. грн з підвищенням протягом п'яти років до 4 тис. грн.

(Вимоги до кандидатів)

Тип зайнятості: повна

Досвід роботи: від 2 років

Освіта: вища, за напрямом: інформаційна безпека, інформаційні технології

Вимоги:

1. Поглиблене знання операційних систем (*nix, BSD, Windows). Досвід розгортання комп’ютерних мереж. Системне адміністрування. Налаштування мережевих сервісів.

2. Поглиблене знання стеку протоколів TCP/IP, принципів інформаційного обміну (адресація, маршрутизація тощо) та функціонування комп’ютерних мереж. Навички адміністрування активного мережевого обладнання (комутатори, маршрутизатори) і налаштування засобів мережевого захисту (IDS/IPS, міжмережеві екрани).

3. Досвід у виявленні та експлуатації вразливостей (мережеві сервіси, веб-додатки, мобільні додатки), моделюванні комп’ютерних атак. Вміння користуватися необхідним програмним забезпеченням (Metasploit, Wireshark, Backtrack/Kali Linux, Burp Suite, Nmap та інші).

4. Досвід створення шкідливих програм в учбових цілях. Навички зворотної розробки програмного забезпечення (reverse-engineering). Вміння користуватися програмами: OllyDbg, IDA. Досвід у дослідженні функціоналу шкідливого програмного забезпечення.

5. Навички в програмуванні (C/C++/C#, Java, Javascript, ASM, PHP). Написання скриптів (Python, BASH, Perl).

6. Володіння англійською мовою і можливість: читання технічних документів, ведення електронного листування, живого спілкування, виступів на презентаціях.

7. Досвід аналітичної роботи, написання технічних звітів. Робота з документами. Знання необхідних вітчизняних і міжнародних стандартів сфери інформаційної безпеки.

8. Наявність бажання та достатнього ентузіазму працювати в хорошому колективі заради забезпечення інформаційної безпеки в масштабах всієї країни.

Тих, у кого з’явилося бажання працювати в CERT-UA, просять надсилати резюме на загальну електронну поштову скриньку cert@cert.gov.ua з позначкою "Резюме" в темі повідомлення.