В Азербайджані впевнені, що можуть відбити у Вірменії Нагірний Карабах за 10 днів

Азербайджанська армія може звільнити "окуповані Вірменією території" протягом десяти днів

З такою заявою виступив завідувач суспільно-політичного відділом Адміністрації президента АР Алі Гасанов, передає передає Еспресо.TV з посиланням на "Новини-Азербайджан".

"Якщо міжнародне співтовариство продовжить проявляти байдуже ставлення до порушення територіальної цілісності Азербайджану, то, впевнений, що протягом одного тижня, десяти днів національна армія здатна звільнити всі окуповані азербайджанські території", - сказав Гасанов.

За його словами, в Азербайджані сформована національна армія, що викликає велике почуття гордості.

Нагадаємо, збройне протистояння між Вірменією та Азербайджаном через Нагірний Карабах почалося в 1991 році, коли в Нагірно-Карабахській автономній області, що входила в Азербайжанську РСР, був проведений референдум про статус НКР.

Переважна більшість учасників референдуму висловилися за незалежність регіону, однак референдум не був визнаний міжнародним співтовариством. Вірменія підтримала республіку, і в 1991 розгорівся військовий конфлікт, що завершився в травні 1994 року підписанням домовленостей про перехід в режим припинення вогню і початок мирних переговорів під егідою Мінської групи ОБСЄ і при співголовуванні Росії, Франції та США.