В РНБО заперечили, що українські та російські військові спільно патрулюватимуть зону АТО

Патрулювання української території може здійснюватися винятково громадянами України - військовими Збройних сил або працівниками МВС

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов у коментарі журналістам, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу РНБО. 

"Деякі ЗМІ поширили інформацію щодо спільного патрулювання тимчасово окупованої території військовими України та Росії. Ця інформація не відповідає дійсності. Ми не вважаємо за можливе здійснювати патрулювання української території спільно з тими, хто зі зброєю в руках незаконно перейшов наш кордон", - наголосив Турчинов.

Він також зауважив, що українські силовики мають достатньо сил, аби забезпечити патрулювання "у будь-якій частині нашої країни".

Нагадаємо, раніше в ОБСЄ повідомили, що представники спільного центру з контролю і координації з 28 грудня можуть почати патрулювання на територіях самопроголошених "ДНР" і "ЛНР".

В роботі Спільного центру беруть участь українські військові та представники ДНР і ЛНР, а також офіцери Міноборони Росії, які прибули на запрошення Генштабу Збройних сил України і виконують функцію посередників.