Відновлення територіальної цілісності України - завдання для Збройних сил, а не для МЗС, - Данилюк

Керівник Центру оборонної реформи Олександр Данилюк розповів про причини чергової хвилі мобілізації

Про це він розповів у ефірі Еспресо.TV.

"Які передумови для збільшення кількісного складу армії? Та чисельність, яка нині є, не дозволяє проводити якісні ротації, не дозволяє відпочивати нашим бійцям. Ми приймаємо всю бойову компоненту у постійній напрузі, що не сприяє їхній боєздатності. Крім того ми попри сумнівні домовленості з російською стороною, не віримо в їхнє миролюбство і маємо бути готові давати відсіч зовнішній агресії", - сказав Олександр Данилюк.

За словами керівника Центру оборонної реформи, відновлювати територіальну цілісність України треба силовим шляхом.

"Також треба розуміти, що відновлення територіальної цілісності України – завдання не для Міністерства закордонних справ, а для Збройних сил України і Міністерства оборони. Але я схиляюся до думки, що в рамках реформування армії, потрібні сили для проведення спеціальних операцій, тому що зрозуміло, що попри масштабність конфлікту з Росією, він все ж таки має ознаку спеціальної операції і очевидно такими будуть сучасні війни", - вважає Данилюк. 

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив про необхідність доукомлектування кількісного складу Збройних сил України 50 тисячами призовників до квітня наступного року.

Проведення кількох етапів часткової мобілізації під час засідання РНБО у суботу анонсував президент Петро Порошенко.