Аксьонов визнав, що без дозволу України Керченський міст не побудувати

Росії доведеться узгодити з Україною проект будівництва транспортного переходу через Керченську протоку, оскільки він зачіпає зону загального судноплавства

Про це заявив самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов на підсумковій прес-конференції 23 грудня в Сімферополі, передає Еспресо.TV з посиланням на Крим.Реаліі.

"Є юридичні нормативи, які говорять про те, що будівництво моста нам доведеться узгоджувати з Україною, оскільки це зона загального судноплавства. Азовське море використовується спільно", - сказав він.

Аксьонов також заявив, що зараз обговорюється кілька проектів будівництва переходу через Керченську протоку, ведеться збір документів та їх узгодження.

"Обговорюється кілька варіантів, у тому числі і моста, який 19 кілометрів через основну частину протоки, при цьому є "коротке плече", де сьогодні здійснюється поромна переправа, - 3,5-4 кілометри, там різні проекти ... Є достатньо раціональні пропозиції в частині будівництва тунелів", - сказав "глава" Криму.

Як повідомлялося раніше, закладені у федеральному бюджеті витрати на будівництво мостового переходу через Керченську протоку складають 228 млрд. рублів без урахування підходів з боку Криму і Краснодарського краю. Поєднаний залізнично-автомобільний міст повинен бути побудований і зданий в експлуатацію в 2018 році.

Нагадаємо, раніше повноважний представник Криму при президенті Росії Георгій Мурадов заявляв, що Будівництво моста через Керченську протоку небезпечно, оскільки надалі його експлуатація може бути ускладнена несприятливими погодними умовами, тому у Кремлі пропонують створити тунель, який вийде дешевше.

Читайте також, Росіянам, що кричали "Кримнаш", пропонують скинутися на Керченський міст