Акуніна переслідує Слідчий комітет, який він звинувачує у брехні

Письменник Борис Акунін звинуватив Слідчий комітет (СКР) у брехні, підкресливши, що не приховується від представників СКР, які викликали його на допит у справі про шахрайство

"Деякий час тому я був в Росії, і вони могли зі мною зв'язатися. Вони почали мене розшукувати після того, як я виїхав за кордон. Я звернувся до них публічно: "Ставте  мені питання, що вам від мене потрібно?". І з тих пір вони від мене ховаються, ніяких запитань від них немає. Вони не хочуть мене слухати, їм треба сфабрикувати справу ", - повідомив Борис Акунін, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на gazeta.ru.

Як вважають в СКР, Акунін брав участь у читаннях в парках Москви, організованих керівником ЗАТ "Бюро 17"  Александріна Марквей та Андрієм Мильниковим, підозрюваних у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 та 4 ст. 159 КК РФ ("Шахрайство у великому і особливо великому розмірі"), зокрема у фінансуванні опозиції з державних коштів.

Письменник не заперечує, що брав участь у читаннях, всі інші звинувачення він вважає брехнею. "Це не мало ніякого відношення до опозиційної діяльності - це раз. Виступав я там безкоштовно, я взагалі грошей за зустрічі з читачами не беру - це два ... Оскільки це не мало ніякої фінансової складової, я поняття не маю, хто і що там організував. Це все зляпати нахабно, з брехнею ", - стверджує Акунін.

Відзначається, що крім Акуніна спілкуватися з СКР з приводу читань у парку відмовилися брали в них участь Лев Рубінштейн та Віктор Шендерович.

Нагадаємо, що раніше  Акунін, він же Григорій Чхартішвілі, побував на концерті "Океану Ельзи" в Лондоні і поділився враженнями.