Доступ до інтернету в Північній Кореї поступово відновлюється

Доступ Північної Кореї до інтернету поступово відновлюється після безпрецедентних перебоїв, що доходили до повного відключення

Порушення доступу до мережі трапилося через кілька днів після того, як США звинуватили КНДР у кібератаці на кінокомпанію Sony Pictures, передає Еспресо.TV з посиланням на ВВС

Влада в Пхеньяні поки не робила ніяких заяв з цього приводу.

Компанія Dyn Research, яка відстежує обсяги даних, переданих через інтернет, повідомляє, що з'єднання практично не функціонувало 9 годин 31 хвилину.

Аналітики кажуть, що перебої могли пояснюватися як помилками в роботі програмного забезпечення, так і кібератакою.

Північна Корея - одне з найбільш закритих товариств у світі, і лише мала частина її населення (близько 1200 осіб)  має хоч якийсь доступ до інтернету.

Технологічна компанія Arbor Networks повідомила, що з суботи зафіксувала DOS-атаки на північнокорейську інфраструктуру. Атаки полягають в тому, що сервери одночасно отримують такий обсяг однотипних запитів, на який вони не розраховані.

Нагадаємо, Sony Pictures зняла комедію "Інтерв'ю", в якій зображено змову з метою вбивства північнокорейського лідера Кім Чен Ина. Фільм "Інтерв'ю" повинен був вийти в кінопрокат в США на Різдво, але Sony Pictures скасувала демонстрацію фільму, оскільки хакери, які вчинили атаку, також погрожували прокатникам і глядачам.

Кібератака призвела до викрадення у Sony Pictures великих обсягів конфіденційних даних. Північна Корея заперечує свою причетність до цього нападу, але гаряче схвалює його.

Порушення доступу до інтернету в Північній Кореї збіглося з першим в історії обговоренням в Раді Безпеки ООН порушень прав людини в цій країні.