Sony Pictures покаже скандальну комедію "Інтерв’ю", попри погрози хакерів

Компанія Sony Pictures Entertainment дозволила випустити на екрани комедію "Інтерв’ю" 25 грудня

Про це представники компанії повідомили у вівторок, 23 грудня, передає Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

Президент США Барак Обама у свою чергу привітав рішення компанії Sony Pictures Entertainment випустити на екрани комедію «Інтерв’ю». Про це у вівторок, 23 грудня, повідомив речник Білого дому Ерік Шульц, пише видання.

"Президент висловив чітку позицію, що ми є країною, яка вірить у свободу висловлювать і у право художніх висловів. Рішення компанії Sony та кінотеатрів дозволить людям зробити їхній вибір щодо фільму. Але ми вітаємо таке рішення", – зазначив Шульц.

Нагадаємо, Sony Pictures зняла комедію "Інтерв'ю", в якій зображено змову з метою вбивства північнокорейського лідера Кім Чен Ина. Фільм "Інтерв'ю" повинен був вийти в кінопрокат в США на Різдво, але Sony Pictures скасувала демонстрацію фільму, оскільки хакери, які вчинили атаку, також погрожували прокатникам і глядачам.

Кібератака призвела до викрадення у Sony Pictures великих обсягів конфіденційних даних. Північна Корея заперечує свою причетність до цього нападу, але гаряче схвалює його.

Порушення доступу до інтернету в Північній Кореї збіглося з першим в історії обговоренням в Раді Безпеки ООН порушень прав людини в цій країні.

Адміністрація США заявила, що розглядає питання щодо можливого включення КНДР до списку держав-спонсорів тероризму у зв'язку з кібератакою на компанію Sony Pictures, яку в США пов'язують з діяльністю північнокорейських хакерів.

Через кілька днів після того, як США звинуватили КНДР у кібератаці на кінокомпанію Sony Pictures, у Північній Кореї зник Інтернет