Кримчани отримують зарплатню монетами, на яких "увічнена" анексія Криму

Мешканці окупованого Криму отрумують зарплатню монетами, на яких зображен півострів з датою фейкового референдуму на його тлі

Зокрема, такими грошима недавно розрахувалися з працівниками Бахчисарайського історико-культурного заповідника (БІКЗ), передає Еспресо.TV з посиланням на Крим.Реалії

Про це працівники заповідника, які побажали залишитися неназваними, розповіли кореспонденту Крим.Реаліі.

На монетах в 10 рублів зображений півострів з датою "референдуму" та "Ластівчине гніздо" з написами: "Російська Федерація" і "Республіка Крим".

При цьому співробітники поскаржилися на те, що "замість новорічної премії або "13-й зарплати", як це було раніше, працівникам видали голий оклад, навіть без обов'язкових стимулюючих надбавок".

"Завдяки цим надбавкам зарплата співробітників заповідника виходить на середній рівень для робітників культури, про що активно звітує керівництво. Але в підсумку, люди отримали від 1500 до 6000 рублів, залежно від окладу", - розповіли співробітники установи.

Більш того, за їх словами, наступну зарплату обіцяють виплатити не раніше кінця січня.

"Ось такий новорічний подарунок", - зазначають співробітники заповідника.

Як повідомляли Крим.Реаліі, у грудні в Бахчисарайському історико-культурному заповіднику відбулася зміна керівництва. Замість Ельміри Аблялімова на пост генерального директора призначили Вадима Мартинюка, який раніше виконував обов'язки заступника директора. Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, якому Ельміра Аблялімова доводиться дружиною, побачив у цьому політичне підґрунтя.

Раніше повідомлялося, що Центробанк випустить пам'ятні монети, присвячені "входженню до складу Росії" Криму і Севастополя. Зокрема, нову монету номіналом 10 рублів із сталі з латунним гальванічним покриттям випустять тиражем 10 мільйонів штук.