Лимонов приїхав на Донбас, аби підтримати терористів "ЛНР"

Російський письменник Едуард Лимонов навідався до бойовиків "ЛНР"

Едуард Лимонов у неділю, 21 грудня, відвідав окуповані міста Луганської області та поспілкувався з бойовиками, передає НБН з посиланням на сепаратистський портал "Новоросія".

Варто зазначити, Едуард Лимонов разом з колегами по партії одними з перших підтримали терористів на Донбасі. Крім того, вони організували рух "Інтербригади" і взяли в руки зброю.

Зазначимо, Едуард Лимонов (справжнє прізвище – Савенко) народився 22 лютого 1943 року в Дзержинську, дитинство і юність провів у Харкові. У 1967 році переїхав до Москви, проте в 1974 році емігрував з СРСР. Жив у Нью-Йорку і Парижі, в 1987 році отримав французьке громадянство, а в 1991 році повернувся до Росії, де у 1992 році отримав громадянство. В СРСР він почав друкуватися з 1989 року.

Едуарда Лимонова суд неодноразово притягував до відповідальності: у 1996 році проти нього було порушено кримінальну справу за статтею "розпалювання міжнаціональної ворожнечі", а в 2001 році йому висунули звинувачення в незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї, спробі створити незаконні збройні формування, тероризмі і закликах до повалення конституційного ладу. Навесні 2003 року Лимонова засудили до 4 років позбавлення волі, але червні того ж таки року його умовно-достроково звільнили з-під варти.

У квітні 2007 року Лимонів взяв участь у "Марші незгодних" у Петербурзі і був затриманий. Йому висунули обвинувачення в організації несанкціонованої ходи. У липні 2010 року було оголошено про створення нової опозиційної партії "Інша Росія", але партія не була зареєстрована Мін'юстом РФ через суперечність статуту партії федеральному закону.

Едуард Лимонов неодноразово заявляв, що "Крим і Донбас – Росія". За його словами, зараз РФ карають за те, що "вона, вперше за 23 роки, осміліла і стала проводити політику, підпорядковану нашим національним інтересам, а не політику, підпорядковану чужим іноземним інтересам. Ну так, нас карають за Крим і карають за Донбас".

Нагадаємо, раніше терористів "ДНР" і "ЛНР" провідували співак Йосип Кобзон і російські актори Михайло Пореченков та Іван Охлобистін.

Крім того, раніше Лимонов в центрі Москви збирав гроші та добровольців для донбаських терористів.