Московські активісти пікетували дім Собчак, бо вона засудила російську пропаганду

Невідомі активісти прийшли висловити свій протест щодо висловлювань російської журналістки про боротьбу глави Чеченської республіки з терористичними формуваннями

За кілька днів після запитання Собчак до Путіна біля її будинку активісти провели пікет, пише Tablo ID з посиланням на "Дни.ру".

Під час імпровізованого флешмобу близько 30 молодих хлопців та дівчат зобразили жертв терористів: вони присіли на землю, закривши голови руками, тримаючи плакати з перерахуванням різних років, коли на території Росії відбувалися терористичні акти.

Над ними стояв молодий чоловік у камуфляжній формі, зображуючи терориста, тримав плакат з написом: "Ксюша, ти хочеш продовження?".

Як зазначили учасники цієї акцій, вони не змогли залишитися байдужими до цинічних звинувачень журналістки Собчак, яка на всю країну спробувала поставити під сумнів ефективність і законність тих заходів, які вживають правоохоронні органи в боротьбі з тероризмом на території Росії.

Як відомо, 18-го грудня під час прес-конференції російського президента Собчак запитала його про дії Рамзана Кадирова у Чечні та поцікавилася, хто ж відповість за таку відверту брехню, як сюжет про "розіп'ятого українського хлопчика".

Путін тоді так і не відповів на запитання Собчак. Натомість "Первый канал" визнав, що у них немає й не було доказів про розп'яття хлопчика, але це не означає, що такого насправді не було.

Таке нібито виправдання від журналістів неабияк розлютило Собчак, про що вона й написала у своєму Twitter.

"Вони всерйоз вважають, що брехливий репортаж перестає бути брехливим від того, що в Донецьку були жертви? Тобто "розп'ятий хлопчик" це "непідтверджена інформація", а показали ми це тому, що там все одно вбивають, ось вам кадри", - написала телеведуча.

"Пустити в головні новини країни "неспростовану інформацію" це взагалі-то #гетьзпрофесії, а аргумент "адже там все одно вбивають дітей" - це приблизно як сказати що українці збили боїнг, ну добре, може не українці, інформація непідтверджена, але боїнг-то збитий! Ось вам кадри!" - додала вона.

"Або як показати фейковий рейтинг голосування з Ярошем в лідерах, а потім - "це неспростована інформація, але Ярош у виборах же брав участь". Тобто рівень цинізму і брехні цієї пропаганди, за яку Зейналова та інші отримують ордени просто вражає :)" - закінчила своє послання Ксенія.