"Член "Правого сектору" з Челябінська, який напав з мачете на поліцейських, отримав рік колонії

Троїцький міський суд в Челябінській області Росії засудив до року позбавлення волі 26-річного місцевого мешканця Михайла Маслака, визнаного винним у погрозі поліцейським ножем-мачете

Про це повідомляє "Медіазона", передає Еспресо.TV.

За версією слідства, 4 липня 2014 п'яний Маслак прийшов зі штик-ножем і ножем-мачете до будівлі відділу поліції "Троїцький", де став погрожувати співробітнику поліції застосуванням насильства. Поліцейський, що проводив затримання Маслака, "витягнув з кобури табельну зброю моделі ПМ і привів його в готовність, попередивши про можливість застосування зброї, однак, Маслак відмовився виконати законні вимоги співробітника поліції про здачу зброї і продовжив демонструвати наявні при ньому ножі, погрожуючи застосуванням насильства в відносно представника влади".

Маслак був заарештований і поміщений у СІЗО, йому пред'явили звинувачення по ч. 1 ст. 318 КК РФ (загроза застосування насильства відносно представника влади). 4 грудня справа була передана до суду.

"Маслак, повністю визнав вину у злочині, засуджений до покарання у вигляді позбавлення волі строком на один рік в колонії суворого режиму. Термін утримання під вартою зараховано до  покарання в колонії, тому по факту в місцях позбавлення волі Маслак пробуде ще близько півроку", - повідомив прокурор Троїцька Володимир Бастрикін.

Відзначимо, після нападу чоловіка на поліцейський відділок російські ЗМІ запевняли, що зловмисник має безпосереднє відношення до "Правого сектору"