СБУ долучила кума Путіна до переговорів про звільнення полонених

Лідер громадської організації "Український вибір" та кум президента Росії Віктор Медведчук залучений СБУ до переговорів щодо звільнення полонених

Про це повідомляє прес-служба СБУ, передає Еспресо.TV.

"Станом на 23 грудня зусиллями української влади та волонтерів вже звільнено 1351-го громадянина України. Але ще сотні наших співвітчизників потерпають в застінках бойовиків.

В СБУ дійшли висновку про доцільність нестандартних заходів, аби добитися головного - звільнення цих людей ще до Різдва. В СБУ визнали за доцільне до реалізації плану залучити робочу групу у складі першого заступника голови СБУ, керівника Антитерористичного центру при СБУ Василя Грицака, голови Міжвідомчого центру з обміну полоненими Юрія Тандіта та інкорпорувати до цієї роботи Віктора Медведчука.

В СБУ переконані, що таке рішення в ситуації, що склалася, пришвидшить темпи звільнення людей.

Визволення та повернення громадян України додому стане ключовим критерієм, за яким і можна буде оцінити ефективність розробленого плану", - пише прес-служба відомства.

Нагадаємо, раніше лідер бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко анонсував, що на переговорах Тристоронньої контактної групи у Мінську з української сторони візьме участь Віктор Медведчук.

Зазначимо, що президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд, канцлер ФРН Ангела Меркель та президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови домовилися про засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську у середу та п'ятницю цього тижня.

Також зазначимо, що Медведчук у липні був присутнім на переговорах Тристоронньої контактної групи з приводу врегулювання конфлікту на Донбасі. Як заявив тоді міністр закордонних справ Павло Клімкін, Віктор Медведчук безпосередньої участі у переговорах не брав.