В Північній Кореї зник інтернет

Північна Корея, яку США звинуватили в хакерській атаці на компанію Sony Pictures, залишилася в понеділок, 22 грудня, з невідомих причин без інтернету

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на дані аналітичної компанії Dyn Research, ПИШЕ "Укрінформ".

"Я ніколи не бачив, щоб відключення і порушення маршрутизації в Північній Кореї носили такий постійний характер. Зазвичай там бувають ізольовані зриви, але не тривалі проблеми зі зв'язком. Я не здивуюся, якщо вони зараз переносять атаку (на свою мережу)", - заявив в інтерв'ю порталу North Korea Tech директор Dyn Research по інтернет-аналізу Дуг Мейдорі.

Він зазначив, що зазвичай проблеми зі зв'язком поступово вирішуються, проте в даному випадку спостерігається протилежна тенденція.

Інша компанія Arbor Networks, що спеціалізується на захисті від хакерських атак, повідомила про те, що кібератака проти північнокорейських сайтів почалася в суботу і триває досі.

Влада КНДР відмовилися коментувати інформацію про відключення інтернету. У свою чергу, в Держдепартаменті США також утрималися від коментарів щодо можливої причетності Вашингтона до проблем з Глобальною мережею в Північній Кореї.

Нагадаємо, в КНДР доступ в інтернет обмежений, його мають лише ряд громадян, включаючи партійних діячів і чиновників, і організацій, що отримали для цього офіційний дозвіл. Торік загальна кількість абонентів не перевищувала 1,2 тисячі.