Ярема хоче зняти гриф секретності зі справи про вбивство Ґонґадзе

Генеральна прокуратура України виступає за те, щоб зняти всі грифи секретності із матеріалів справи Олексія Пукача, якого у 2013 році засудили за вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе, "враховуючи її значний суспільний резонанс"

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на офіційний сайт ГПУ.

Зараз ця справа перебуває на розгляді в апеляційному суді Києва.

Її розгляд у відкритому засіданні "ускладнюється наявністю в її матеріалах відомостей, що містять державну таємницю", - ідеться в повідомленні.

Генпрокуратура звернулася з листом до голови апеляційного суду про створення комісії, яка би вирішила питання про перегляд грифів секретності, заявили у прес-службі.

ГПУ також пропонує міністерству внутрішніх справ долучитися до її ініціативи і також звернутися до апеляційного суду.

"Необхідно наголосити, що свого часу гриф секретності у кримінальній справі за обвинуваченням Олексія Пукача був наданий на підставі висновку експерта з питань таємниць міністерства внутрішніх справ України. У зв’язку з цим Генеральна прокуратура України направила лист міністру внутрішніх справ України з пропозицією звернутися з ініціативою до вказаного суду щодо перегляду грифів секретності у вказаній кримінальній справі", - зазначили у прес-службі. 

Нагадаємо, нещодавно колишній перший заступник генпрокурора України Ринат Кузьмін зробив заяву, що за закриття кримінальної справи проти екс-президента Леоніда Кучми був сплачений хабар у мільярд доларів.

Ринат Кузьмін курував найбільш резонансі справи, в тому числі справу про вбивство Ґонґадзе, переслідування Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.