Дружина Джорджа Клуні представлятиме інтереси Вірменії на суді з приводу геноциду

Адвокат Амаль Клуні, яка наприкінці вересня стала дружиною актора Джорджа Клуні, з січня 2015 представлятиме інтереси Вірменії в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ).

Про це повідомляє Росбалт з посиланням на Asbarez.com.

Наприкінці січня дружина голлівудської зірки візьме участь у засіданні у справі "Догові Перінчек проти Швейцарії" в якості представника третьої сторони (Вірменії). У березні 2007 року турецький націоналіст Перінчек став першою людиною, якого засудили за заперечення геноциду вірмен в Швейцарії. Він назвав це явище брехнею, після чого асоціація "Швейцарія-Вірменія" подала на нього до суду за звинуваченням у расовій дискримінації.

Амаль Клуні (дівоче прізвище Аламуддін) закінчила Оксфордський університет і юридичну школу в Нью-Йорку. У 2011 році вона стала адвокатом засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Раніше Клуні також працювала радником спецпосланця генсека ООН по Сирії.

Геноцид вірмен 1915 року вважається першим геноцидом ХХ століття. Туреччина традиційно відкидає звинувачення в масовому знищенні близько півтора мільйона вірмен у роки Першої світової війни і вкрай болісно реагує на критику з боку Заходу під питання вірменського геноциду.