Дудко: Кернес в Харкові створив острів Партії регіонів

Харківська область залишилась осередком представників Партії регіонів на чолі з Геннадієм Кернесом

Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловив політолог, голова спілки політичних консультантів  Харкова Валерій Дудко.

"Мер сформував свій колектив депутатів від колишньої "Партії регіонів" і вони тепер протягують рішення, необхідні Кернесу. Хоч Кернес і заявляє періодично про свою прихильність до президентського курсу, а мерія як працювала так і працює в форматі Партії регіонів",- зазначив Дудко.

Саме тому, на думку політолога, і зібралися активісти, які хотіли висловити свій протест проти дій мера.

"Кернес був готовий до цього, тому будівля була укріплена міліцією. Міліція перешкоджає тому, щоб городяни були присутні на сесії, хоча це законне бажання людей. Сесія на сьогодні мала прийняти понад 60 рішень, які були б на руку главі Харкова Кернесу",- розповів він.

За словами Дудка, на більше ніж 20 запитів до меру Харкова спрямованих на то, щоб зробити більш прозорим питання фінансування, не один не отримав нормального відповіді.

"Мерія Харкова - "прорегіональний" острівець. Вона дії виключно в своїх інтересах",- підкреслив він.

Нагадаємо, сьогодні під мерією Харкова зібралося близько сотні активістів, які намагаються потрапити на сесію міськради. Біля входу до міськради зібралися, зокрема, представники правого корпусу Автомайдану та інших громадських і політичних об'єднань, які вимагають щоб сесія проходила відкрито, а мерія ухвалювала прозорі рішення. Протестувальники намагались штурмувати будівлю мерії.

Пізніше учасники акції перекрили площу Конституції у Харкові.