Гонтарева з'явиться на першому засіданні Нацради з реформ

Президент України Петро Порошенко проведе сьогодні засідання Національної ради з реформ, у якому візьме участь голова Нацбанку Валерія Гонтарева

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національного банку України, передає Еспресо.TV.

"Сьогодні голова Національного банку України Валерія Гонтарева візьме участь у першому робочому засіданні Національної ради реформ під головуванням Президента України Петра Порошенка", - наголошується в повідомленні.

Під час засідання планується затвердити стратегічне бачення розвитку України до 2020 року - "Стратегії 2020", персональний склад виконавчого комітету Нацради реформ і обговорити статус реалізації низки пріоритетних реформ та виконання угоди про асоціацію з ЄС.

Національна рада реформ є спеціальним консультативно-дорадчим органом при Президентові України з питань стратегічного планування, узгодження позицій щодо впровадження в Україні єдиної державної політики реформ і їх реалізації.

Голову Національного банку України Валерію Гонтареву призначено до складу Національної ради реформ у відповідності з указом Президента України № 947/2014 "Питання Національної ради реформ" від 22 грудня 2014 року.

Нагадаємо, 17 грудня, на засіданні комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності мали заслухати голову Нацбанку Валерію ГонтаревуОднак вона не прийшла на засідання. Тому члени профільного парламентського комітету підготували звернення до президента України Петра Порошенка про звільнення  Гонтаревої з посади глави НБУ.

Після цього голова НБУ мала виступити із звітом на засіданні Верховної Ради у вівторок, 23 грудня. Однак на засідання парламенту вона також не з'явилась.

Зазначимо, що Гонтаревій дорікають у тому, що регулятор не здатен забезпечити стабільність курсу гривні. 

Читайте також: Чому Гонтарева побоялася прийти до депутатів.