Грузинський політик засудив Тамару Гверцителі, яка виконала пісню "Моя Росія"

Керівник Палати культури Грузії Давід Окіташвілі назвав ганебним вчинок Гверцителі, яка "співала" Путіну

Народна артистка Росії і Грузії Тамара Гвердцителі має намір подати до суду на керівника Палати культури Грузії Давіда Окіташвілі, який після виконання співачкою пісні про Росію звинуватив її в неповазі до грузинських солдатів, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на опубліковану в грузинських ЗМІ заяву артистки.

Окіташвілі днями заявив, що, виконавши пісню "Моя Росія", Сосо Павліашвілі та Тамара Гвердцителі "розтоптали могили загиблих грузинських солдатів". Окіташвілі пригрозив, що ніколи не дозволить їм провести концерт в Грузії. При цьому Павліашвілі є хрещеним батьком дитини Окіташвілі.

"Я обурена і глибоко ображена через заяву пана Окіташвілі. Не збираюся виправдовуватися через те, що працюю в Росії і в моєму репертуарі є пісня про Росію, яку я виконую в дуеті з Сосо Павліашвілі, яка була записана в 2005 році, а не зараз, як заявляє пан Окіташвілі. Я приїжджаю до Грузії в найближчі дні і обов'язково подам до суду за образу моєї честі", - йдеться в заяві Гвердцителі.

У березні поточного року Палата культури Грузії повідомила про скасування гастролей актора Сергія Безрукова через те, що той підтримав політику президента Росії Володимира Путіна щодо ситуації на Україні. Вистави Безрукова проходили в Тбілісі з повним аншлагом.

Разом з тим голова Палати культури Грузії готовий доводити в суді свою правоту, пише newsru. Давид Окіташвілі відгукнувся на заяву Гвердцителі. У бесіді з агентством "Пірвелі" Окіташвілі заявив, що не має значення, заспівала цю пісню Гвердцителі в 2005 році або після цього: на його погляд, цією піснею співачка образила загиблих в Абхазії героїв.

Поряд з цим, за словами Окіташвілі, він не посоромиться зробити таку ж заяву і на адресу інших співаків, тому як вважає правильною свою думку по цьому питанню.

Давид Окіташвілі називає чорною плямою відносини з Гвердцителі, більше того, за його словами, якби він знав, що Гвердцителі в 2005 році заспівала цю пісню, зірку її імені не відкрили б у Тбілісі.

"Коли журналіст просив мене прокоментувати, темою було те, що виявляється, в 2005 році вона виконала цю пісню разом з Сосо Павліашвілі, тому на це я відповів журналісту, що якщо пані Тамара Гвердцителі разом з Сосо Павліашвілі заспівала це, зрозуміло, вона завдала образ сім'ям загиблих в Абхазії героїв і загиблим хлопцям. Я ще раз повторю це, у 2005 році Абхазія була нашою. Чому починається історія Грузії з війни 2008 року з Росією? Я готовий постати перед судом і довести свою правоту. Чому вона внесе позов, тому що коли вона в 2005 році заспівала цю пісню, чи не образила загиблих в Абхазії хлопців? Хай це буде мій рідний брат, я зроблю ще гірші заяви на адресу того, хто співатиме про Росію, що вона є його батьківщиною.

Для мене насправді були чорною плямою відносини з нею, якби я знав, що в 2005 році вона заспівала цю пісню, запевняю вас, зірка її імені дійсно не була б відкрита. Я приношу вибачення грузинському народу, я дійсно не знав про це, але раз вона затіяла цю тему, я готовий постати там, де вона захоче. Я зафіксував свою думку. Вона скаржиться не на мене, вона скаржиться на героїчно загиблих в Абхазії хлопців. Її заява якраз таки цим і є. Ганебно, що у Грузії є співачка, яка стоїть на сцені і співає Путіну", - заявив Окіташвілі.