Княжицький: Не менше 30% коштів від лотерей повинні йти на українську культуру

Народний депутат від "Народного фронту", голова комітету з питань культури та духовності Микола Княжицький виступив з ініціативою регулювання коштів, які отримуються від лотерей та ігорного бізнесу

Про це він заявив сьогодні під час засідання комітету, передає Еспресо.TV.

"Я виступив з ініціативою регулювання лотерей і ігорної діяльності, щоб кошти, які отримує держава, направляти на розвиток культури"- заявив Княжицький.

За його словами, в законопроекті, який було подано до уряду, зокрема йдеться про те, що державна лотерея самостійно буде видавати гранди на культурну діяльність, обираючи одержувача гранду на свій розсуд.

"Кошти від лотерей повинні розподілятися таким чином, щоб частина з них була розподілена на розвиток культури. Я вважаю, що не менше 30 відсотків коштів, отриманих таким чином, повинні направлятися на підтримку культурного-освітнього розвитку України", - підкреслив голова профільного комітету.

Нагадаємо, раніше Княжицький заявляв що, якщо прозоро проліцензувати тільки лотереї, то надходження в бюджет можна збільшити від 0,5 млрд грн до 4 млрд грн. "Якщо хоча б половина суми виділятиметься на культуру, то ми зможемо дати той поштовх, який дозволить змінити культурне середовище",- зауважив він.