Палій: За умови демократії, захоплення адмінбудівель необхідно жорстко придушувати

В умовах, коли в країні виконуються демократичні норми, захоплення адміністративних будівель незначною кількістю людей має бути покаране

Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловив політолог Олександр Палій, коментуючи спроби захвату активістами будівлі мерії Харкова та Одеси.

"Нам потрібна якомога частіша легітимізація через вибори, а будь-які спроби захоплення влади, адмінбудівель повинні придушуватись дуже різко і кардинально",- вважає Палій.

На його думку декількасот людей, які збираються на пікети не можуть представляти інтереси всіх містян.

"В умовах, коли в країні є демократія, а за часів режиму Януковича демократії не було, коли є регулярне голосування на виборах, захоплення сотнею чи двома сотнями людей влади - це повна профанація. З цими речами потрібно дуже чітко і жорстоко розбиратися",- пікреслив політолог.

Нагадаємо, сьогодні під мерією Харкова зібралося близько сотні активістів, які намагаються потрапити на сесію міськради. Біля входу до міськради зібралися, зокрема, представники правого корпусу Автомайдану та інших громадських і політичних об'єднань, які вимагають щоб сесія проходила відкрито, а мерія ухвалювала прозорі рішення. Протестувальники намагались штурмувати будівлю.

Також, сьогодні близько сотні активістів Євромайдану пікетують будівлю Одеської міськради, де в ці хвилини проходить сесія. Кількох депутатів, зокрема, депутата міськради від партії "Родина" Григорія  Кваснюка, а також Косьміна, Самхарадзе и Кушніра активісти спробували "люструвати", кинувши у сміттєвий контейнер, однак депутатів  відбила міліція. Серед основних вимог мітингарів - не забудовувати узбережжя під видом благоустрію та припинити зводити багатоповерхівки у центрі міста.