Порошенко обіцяє запустити Антикорупційне бюро 14 січня

Верховна Рада швидко проголосує відповідні законопроекти щодо Антикорупційного бюро, то відомство можуть запустити вже 14 січня

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час засідання Нацради реформ, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Якби ми могли найближчим часом знести на голосування (законопроекти, - Ред.) , в тому числі завтра, то це дасть нам можливість 14 січня під час вступу закону в дію запустити діяльність Антикорупційного бюро", - сказав глава держави.

Президент наголосив, що з нетерпіння очікує від парламенту затвердження його членів комісії, яка має призначити керівника Антикорупційного бюро. Він також зауважив, що йому не соромно за жодного представника цієї комісії, який пройшов про президентській квоті.

"Це те, чого від нас чекає наше суспільство, увесь світ. Діяльність Антикорупційного бюро є у нашому меморандумі співпраці з Міжнародним валютним фондом, тому ми аж ніяк не можемо перекладати старт такого надзвичайно важливого процесу", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, 14 жовтня народні депутати України проголосували за створення Антикорупційного бюро. Після цього ряд ЗМІ поширив інформацію, що у державному бюджеті на наступний рік буде передбачено 300 млн грн на Антикорупційне бюро.

Президент України Петро Порошенко указом №945 призначив Рефата Чубарова, Євгена Захарова та Ярослава Грицака членами конкурсної комісії Національного Антикорупційного бюро. У свою чергу Кабмін затвердив членами конкурсної комісії з обрання голови Національного антикорупційного бюро правозахисника Йосифа Зісельса, доктора юридичних наук Олександру Яновську та журналіста Юрія Бутусова.

Читайте також, Порошенко обіцяє на Старий Новий рік антикорупційний сюрприз